Dagje varen met Marc en Jeroen


Op zondag 10 oktober 2010 zijn Alwin zijn oom, Marc en neefje Jeroen een dag mee wezen zeilen.
Zondag ochtend vroeg opgestaan. Marc en Jeroen kwamen om een uurtje of 9 naar Zwolle. Na een bak koffie zijn we vertrokken naar Makkum.

 Hier kwamen we rond half 11 aan.

Alwin is samen met Marc en Jeroen het dek gaan verkennen en de hoezen van de zeilen er gaan afhalen. Celina is de kajuit in gegaan. Zij heeft hier alles opgeruimd en een bakje koffie gezet voor de heren. Toen alles gereed was, de reddingsvesten aan waren en de honden aan boord waren zijn we de box uitgevaren.

Celina en Jeroen op het voordek, Marc achter en Alwin aan het roer. We vaarden netjes de box uit en hebben gelijk het grootzeil gehesen. Nog in de vaargeul de fok uitgedaan. Omdat er niet heel veel wind stond heeft Marc als spinaker-boom gespeeld

.  

Het wedstrijd gevoel zal er al gauw in. Nog in de vaargeul van Makkum haalden we al 2 andere zeilboten in. Yes, we lagen op kop. ;-)

James was zijn vriendje van de zomervakantie in Frankrijk nog niet vergeten en had al gauw zijn plaatsje veroverd op de schoot van Jeroen.

 

Eigenlijk waren de honden en Jeroen onafscheidelijk. Waar Jeroen was waren de honden en andersom.

Met een knoop of 13 hebben we koers gezet op Workum. Met het wind uit het oosten leek ons dit een perfecte tussen stop. Later in de middag trok de wind wat aan, hij bleef rond de windkracht 4/5.

Jeroen zat het meest aan het roer. Hij vond het wel leuk, en na een tijdje had hij door hoe het moest. Hij bleef redelijk op een constante koers. Na een simpele lunch en een rondje met de hondjes zijn we weer terug gegaan naar Makkum.

Ook Marc heeft het nog even geprobeerd. Hij had vroeger veel van zijn grote broer Leo geleerd, maar al die apparaatjes waren wel lastig. Hij miste zijn rode vlaggetje boven in de mast.

 

Om 17.00uur  varen we de box weer in. Jeroen had de achterste paal gemist. Dus het was even lastig om het touw er opnieuw rond te krijgen. Maar na even klungelen hadden we het met zijn alle voor elkaar. 

De mannen hebben alles bovendeks opgeruimd en Celina heeft een lekkere pan macaroni opgewarmd, die ze 's ochtends vroeg al had gemaakt. Nadat de buikjes gevuld waren en alle spullen weer in de auto stonden zijn we weer naar Zwolle gereden. Natuurlijk hebben we wel nog even een toetje gegeten bij de Mac.

Om 20.00uur waren we terug in Zwolle. Na een geslaagde dag zeilen.

Add comment


Security code
Refresh