Het zeilseizoen is afgelopen

De blaadjes vallen van de bomen, de warme jassen worden weer uit de kast gehaald en de verwarming zetten we weer aan. Een duidelijk teken dat de herfst en dus ook de winter er weer aankomt. Voor ons betekend dit, voor deze winter dat het zeilseizoen erop zit.

 

We hebben vorige week(woensdag 17 t/m vrijdag 19 oktober) onze laatste zeiltrip gemaakt. We zijn van onze zomerligplaats naar de winterplaats voor dit jaar gevaren. Terugkijkend op inmiddels 1,5jaar trotse eigenaren te zijn varen we de eerste dag van Makkum naar Trintelhaven. Wat hebben we al veel gevaren, veel geleerd en vooral veel genoten.

De 2de en laatste dag varen we van Trintelhaven naar jachthaven Roggebotsluis. We leggen de boot nog even voor anker bij een eilandje op het Ketelmeer. Het zonnetje schijnt in de kuip, veel groen en geen andere mensen. Onze droom komt weer even boven. Het valt niet mee om deze te verwezelijken maar doen ons best. Vooral sparen is moeilijk als je nu ook nog wilt genieten, klussen aan de boot en ook het huis nog een beetje gezellig te houden. Het begin is er! We houden moet, en gaan door!

Vrijdag ochtend om 11uur was het dan eindelijk zo ver. De Commeraal moet het water uit. De mast kan gelukkig blijven staan, maar toch wel erg spannend.

 

PIC_0043

PIC_0047

PIC_0049

PIC_0050

PIC_0057

PIC_0059

PIC_0063

PIC_0068

PIC_0070

De komende maanden zullen we druk zijn met weer wat klussen aan de boot.
Alwin gaat de electriciteit opnieuw aanleggen, de onderkant moet in de antifouling
en de afsluiters gaan we vervangen.

We houden jullie op de hoogte.

Groetjes de Crew.