Makkum - Stavoren met Gerijke en Evelien

Jaja, toen was het alweer 4 september 2010.
De dag dat Gerijke en Evelien een dagje mee gingen varen op de Commeraal.
Het was nog even onzeker of Evelien wel mee ging. De dag ervoor was ze behoorlijk beroerd, maar gelukkig,
Celina kreeg om half 9 een belletje dat ze zich fit genoeg voelde om mee te gaan!

Zaterdag ochtend heeft Celina nog even wat boodschapjes gedaan terwijl Alwin de spullen thuis klaar maakte om te vertrekken.
Iets later dan gepland vertrokken we richting Stadshagen en Kampen om de collega's van Celina op te halen en vertrokken richting Makkum.

Om ong. 11uur kwamen we aan. Nadat we de boot bewonderd hebben en een lekker bakje koffie met muffin gegeten hebben zijn we ons klaar gaan maken voor vertrek. 
We moesten nog even de zeilen verwisselen, maar konden daarna de haven uitvaren. We hebben de zeilen gelijk opgezet want de wind stond gunstig waardoor we zo de haven uit konden zeilen.

 

De voorspellingen waren kwa wind prima. Noord-Noord-West, windkracht 3/4 en een zonnetje. We hadden super geluk. Toen we de vaargeul uit waren hebben we koers gezet op Stavoren. Als snel bleek het Spinaker tijd!
Dus hup, hup aan het werk, de spinaker ging prima de lucht in, vooral met wat extra handjes aan boord is het zo gedaan. We varen zo 6 knopen, en stavoren kwam langzaam in zicht.

 

Om half 4 kwamen we dan eindelijk aan. Nadat de meiden de honden hebben uitgelaten zijn hun Stavoren gaan bekijken. Op zoek naar KIP. Tja..... die was Celina vergeten. Gerijke en Evelien hebben nog even wat Friese lekkernijen gekocht. 
Tegen 5uur vaarden we weer terug naar Makkum. Omdat de wind uit de richting kwam waar we heen moesten duurden dit wat langer, maar we hadden genoeg lol en vermaakten ons prima.

Evelien en Celina zijn om rond half 9 binnen gaan koken. Terwijl Gerijke en Alwin aan het dek bleven en het langzaam wat donkerder werd. Even de lichtjes aan......uhm... klik......uh..... geen licht. Chips, dat is best balen. Helaas konden we dit niet oplossen waardoor we alleen achterlicht hadden. We vaarden gelukkig al de vaargeul in. Gerijke en Evelien zijn lekker gaan eten en Alwin en Celina hebben het laatste stukje in het donker gevaren. De (zak) lamp gereed om naar andere boten te seinen. Gelukkig kwamen we die niet meer tegen. De zeilen naar beneden en we vaarden netjes de box weer in.
Toen alles weer op zijn plaats lag zijn Alwin en Celina gaan eten. Dat smaakte prima na een lange dag varen. Het was inmiddels al weer half 10. Snel de boot opgeruimd, schoongemaakt, afgesloten en richting huis gereden.

Zo, weer een super geslaagde dag, die zeker voor herhaling vatbaar is.

tot snel.

Groetjes de Crew. 

Add comment


Security code
Refresh