Reizen in 2010

Het laatste tochtje van 2010

In het weekend van 23/24oktober hebben we de Commeraal naar de winterligplaats gevaren. Dit is het laatste zeiltochtje geweest voor dit jaar. Ons eerste watersportseizoen met de Commeraal zit er op.
Nu wacht er een mooie winter op ons. Tijd om te klussen en plannen te maken voor volgend jaar.

Dagje varen met Marc en Jeroen


Op zondag 10 oktober 2010 zijn Alwin zijn oom, Marc en neefje Jeroen een dag mee wezen zeilen.
Zondag ochtend vroeg opgestaan. Marc en Jeroen kwamen om een uurtje of 9 naar Zwolle. Na een bak koffie zijn we vertrokken naar Makkum.

najaarsvakantie 2010


Zo, daar zitten we dan. De eerste dag werken na een weekje vakantie zit er op. Vol herinneringen, ervaringen en leuke foto's rijker kijken we tevreden terug naar een mooie vakantie.

De drukke week veel mooie tochten begon op zaterdag 25 september 2010. Nadat we het huis hadden opgeruimd, tassen gepakt en alle boodschapjes hadden gedaan zijn we naar Makkum gereden. 

Makkum - Stavoren met Gerijke en Evelien

Jaja, toen was het alweer 4 september 2010.
De dag dat Gerijke en Evelien een dagje mee gingen varen op de Commeraal.
Het was nog even onzeker of Evelien wel mee ging. De dag ervoor was ze behoorlijk beroerd, maar gelukkig,
Celina kreeg om half 9 een belletje dat ze zich fit genoeg voelde om mee te gaan!

IJsselmeer windkracht 7 bijna storm

Op zondag 29 augustus 2010 zijn we naar de boot gegaan. Het rest van het weekend zijn we druk geweest met andere dingen zoals bloemmetjes maken voor
de bruidstaart van Guido en Mieneke. Eigenlijk zou Edwin, Gitta en de kids naar de boot komen, maar door de slechte weersvoorspelling hebben we die afgebelt.
Ook Aditya zou een dagje mee varen, hij had wel zin in ruig weer. Dus we hadden alle vertrouwen dat hij mee ging. Maar helaas... hij had geen zin om nat worden! Undecided

Weekend van 13/14 augustus 2010

We hebben weer bezoek gehad op de boot. Dit keer kwam Christa(moeder Celina) samen met Rene en Ricardo een dagje mee varen.
Op Vrijdag avond na werktijd zijn we naar de boot gereden. We kwamen tegelijk aan.

Zomervakantie 2010


Vrijdag middag 23juli 2010 hebben we vakantie gekregen. Dit wordt onze eerste vakantie met de Commeraal. In de week voorafgaande hebben we al

heel wat voorbereidingen getroffen. Alle boodschappen zijn in huis en we zijn ook lid geworden van de bibliotheek. We hebben allebei wat boeken mee voor de avond uurtjes.

Weekend 2 juli t/m 4 juli 2010

Na een week uitgekeken te hebben naar onze eerste  tocht (spannend) was het vrijdag 2 juli 2010 zo ver.

Alwin heeft een middag vrij genomen om het eten te kopen en alles klaar te maken voor vertrek. In de week daarvoor hadden we al heel wat klaar gezet voor vertrek. Celina heeft wat nieuwe spullen gekocht zoals, bordjes, glazen, soepkommen, kaasschaaf enz.

Proefvaart 20juni 2010; Vermeulen 34.

Op Zondag 20juni 2010 hebben we een proefvaart gemaakt met een Vermeulen 34.
We waren uitgenodigd door Hans Dames om een keer mee te varen.

Om 10uur 's ochtens werden we thuis opgehaald door Hans. Gezamelijk reden we naar Makkum. Waar de boot nu een ligplaats heeft. Om iets over 11uur kwamen we bij de boot aan.