Weekend van 13/14 augustus 2010

We hebben weer bezoek gehad op de boot. Dit keer kwam Christa(moeder Celina) samen met Rene en Ricardo een dagje mee varen.
Op Vrijdag avond na werktijd zijn we naar de boot gereden. We kwamen tegelijk aan.

Ze hadden er al een paar uur rijden op zitten. Want tja.... Zeeland - Friesland is van het enne uiterste naar het ander uiterste van Nederland.

We hebben snel de spullen uitgeladen, want de lucht betrok. We hadden net alles binnen of er kwam een hoosbui over. Dat beloofd wat voor Zaterdag. Nadat Rene de heerlijke nasi die ze mee hadden genomen had opgewarmd en een lekker eitje erbij had gebakken, hebben we nog een hele tijd zitten kletsen en uitleg gegeven over wat er in en bij de boot zat.

Na een onrustige nacht met een hoop getrippel van de hondjes die erg moesten wennen aan Crista en Rene (Mogen we op bed Jippie) op de boot zijn we na het ontbijt vertrokken. Wel heeft Celina en Ricardo nog even gezwommen. Nou jha... Celina netjes om de boei heen en Ricardo was denk ik bang voor haaien want die was er zo weer uit.

Het was een mooie dag. De zon scheen zelfs volop! Maar helaas...... niet zo heel veel wind. We moesten het 's ochtends doen met een knoop of 6. We hadden koers gezet op Stavoren maar als snel werd duidelijk dat dit met deze wind niet haalbaar was. We zijn afgebogen naar Workum. Na een lekkere lunch en de hondjes te hebben uitgelaten zijn we weer terug gevaren naar Makkum. De wind was wat sterker geworden inmiddels zo'n 11/12knopen. Wel was de wind tegen dus met een leuk ommetje kwamen we rond 18.30uur aan.

Hans, Daan, Melle, Brent en Amarins waren net terug van vakantie gekomen en lagen in de Verenigingshaven van Makkum. We zijn daar ook even gaan liggen. Dit was reuze gezellig. De kids waren helemaal thuis op de boot. Grote praatjes en de hondjes vonden ze reuze interessant. Amarins bleef wel volhouden dat het poezen waren maar jha...... geef haar eens ongelijk.
Na een drankje zijn we weer naar de thuishaven gevaren en dat was het einde van het weekendje(dagje) varen.

Alwin heeft inmiddels zijn Basismarifoon-certificaat binnen. Dus de eerst volgende keer kunnen we de Marifoon weer ophangen!
De aankomende weekenden hebben we het lekker druk met bezoekjes van vrienden, familie en collega's op de boot. En jaja... eind September hebben we een weekje vakantie! 

Tot Snel.

Liefs de Crew. 

Add comment


Security code
Refresh