Zomervakantie 2010


Vrijdag middag 23juli 2010 hebben we vakantie gekregen. Dit wordt onze eerste vakantie met de Commeraal. In de week voorafgaande hebben we al

heel wat voorbereidingen getroffen. Alle boodschappen zijn in huis en we zijn ook lid geworden van de bibliotheek. We hebben allebei wat boeken mee voor de avond uurtjes.

 

Vrijdagavond hebben we thuis nog even gegeten, de laatste spullen opgeruimd en om niet te vergeten we hebben nog even snel op weg naar Makkum een bijbootje gekocht. Het is een Arimar met 2pk motortje van het merk sea-horse. We hebben hem zaterdag gedoopt en hem de naam BRUM gegeven. Jajaja…… brum, brum super brum!

 

We waren om 24.00uur bij de boot en zijn gelijk gaan slapen. De volgende dag hebben we alle spullen uitgeladen en een plaatsje gegeven. Alwin heeft wat klusjes gedaan op de boot. Hij heeft de verstagingen opnieuw gesteld. Dit omdat de mast wat scheef was aan de top. Ook heeft hij de kabel van de GPS gesoldeerd.

’s Middags wouden we snel nog even een nieuwe gasfles kopen en ook een tank benzine en diesel moest er nog komen voor de motor. Even snel met de auto naar de andere kant van Makkum leek ons wel er makkelijk. Toen we alle spullen gekocht hadden en we weg wilde rijden wou de startonderbreking niet meer van de auto af! Bah…. Hebben wij weer. Even gewacht, visje gegeten en nog een keer geprobeerd. Helaas, er zat geen leven in. Toen hebben we alle spullen maar gepakt en zijn naar de boot gelopen.

Alwin zijn ouders adviseerde de ANWB even te bellen, soms moet je bij de dealer een nieuwe sleutel bestellen. Dit zou dan mooi in de 2 weken vakantie kunnen, maar ze wilden gelijk wel even komen kijken. Binnen het uur konden ze er zijn. Dus Alwin is weer terug naar de auto gelopen om daar te wachten. Eenmaal bij de auto nog maar even geprobeerd, en idd. hij deed het echt niet hij heeft de  sleutel maar in de auto laten zitten……en toen! Sprong hij opeens op groen! Kijk, dat is mooi! Alwin de ANWB weer afgebeld en naar de boot gereden.  

Celina heeft ook het bijbootje BRUM nog even uitgeprobeerd. Alleen met de peddels. Nou dat was een avontuur op zich. Het was maar goed dat er een lijn aan Brum zat want anders was ze nooit meer bij de Commeraal terug gekomen. Ook het uitstappen gaven wat problemen. Ze lag bijna tussen de 2 boten in maar het ging allemaal net goed.

 

Om half 6 hebben we de trossen los gemaakt en zijn we uitgevaren richting stavoren. Beetje laat, maar we wilden toch wel erg graag weg.
Toen we de haven uitvaarden werden we nog begroet door een zeer vriendelijke meneer. Hij vond ons echt een super mooie boot hebben. Hahaha achteraf hebben we het idee dat het de oom van Hans was. Maar dat vragen we nog maar even na.

Net na stavoren heb je een mooie plaats om te ankeren. Hier zijn we om 22.00uur aangekomen. We hebben brum te water gelaten en het motortje er aan gehangen om de hondjes nog even aan de kant uit te laten. Dit was makkelijker gezegd als gedaan. Nadat we een stukje gevaren hadden bleek dat er extreem veel waterplanten waren die allemaal om de motor heen kwamen. We besloten maar terug te keren naar de boot. Helaas.

 

De volgende ochtend zijn we vroeg vertrokken om richting Lemmer te varen. Hier eerst aangelegd in de haven maar hier konden we niet blijven liggen. We moesten naar een andere haven verhuizen. Wel hebben we mooi even gebruik gemaakt van het water en ook hebben we de honden even kunnen uitlaten.

 

Eenmaal in Lemmer aangekomen te zijn hebben we heerlijk gegeten en genoten van onze welverdiende eerste vakantie dag.
De hele vakantie hebben we heerlijk gevaren op het IJsselmeer,  Markermeer en Ketelmeer.

We hebben onze eerste gasten gekregen aan boord. Leo en Margreet hebben een dag mee gevaren. Helaas was het toen slecht weer, veel wind en veel golven. Prima zeilweer alleen de maag van Margreet kon dit niet zo goed hebben.  Margreet is helaas erg ziek geweest aan boord, maar gelukkig heeft ze toch nog wel een beetje kunnen genieten. Met een tussenstop in Enkhuizen en daarna voor de wind terug naar Lelystad.

  

Na een dagje met zijn tweetjes gevaren te hebben is ook Chris, Nel en Io met ons mee gevaren. Hun zijn zelfs een nachtje blijven slapen. Het was echt heel leuk. Na een stukje gevaren te hebben zijn we wezen kijken op Pampus.

 

      

 

Daarna nog even doorgevaren en voor Anker gegaan bij het eiland Hooft. De volgende dag weer terug gegaan naar de blocq van Kuffeler. Hier stond de auto geparkeerd. Na een kopje soep kwam er een vissersboot waardoor wij de boot iets moesten verlegen. Uit dank hebben we heel veel vis gekregen. Super vers, super lekker!!

  

 

De rest van de vakantie hebben we heerlijk genoten met zijn 2tjes en de hondjes. Veel geankerd en met brum naar de kant geweest en ook een paar keer in een jachthaven aangelegd, om even te douche, walstroom en water te tanken.

Op de laatste dag hebben we zelfs de Spinaker gebruikt. Echt een heel mooi gezicht. Was even puzzelen hoe alles vast moet maar na wat geklungel ging hij heel mooi te lucht in!

 

1ding is ons duidelijk geworden! We willen meer, meer, MEERRR!! We zijn de volgende reis al aan het bedenken/plannen. Waarschijnlijk een weekendje naar de eilanden. Maar dit horen jullie allemaal nog wel. We hopen over een aantal jaren achter Laura Dekker aan te kunnen, maar moeten eerst maar eens heel veel ervaring op doen.

 

Bedankt voor het lezen. Tot snel,

Liefs de Crew.

 

Dag 1: Makkum – Ankerplaats Stavoren.
Dag 2: Ankerplaats Stavoren – Lemmer – Trintelhaven
Dag 3: Tintelhaven – Enkhuizen – Lelystad haven
Dag 4: Lelystad haven – De Blocq van Kuffeler.
Dag 5: De Blocq van Kuffeler – Pampus eiland – Ankerplaats Hooft.
Dag 6: Ankerplaats Hooft – De Blocq van Kuffeler.
Dag 7: De Blocq van Kuffeler – Ankerplaats Volendam(achter de dijk)
Dag 8: Ankerplaats Volendam – Marina Volendam (dagje rust)
Dag 9: Marina Volendam – Hoorn – Ankerplaats voor sluis Enkhuizen.
Dag 10: Enkhuizen – Anderplaats Ketelbrug
Dag 11: Ketelbrug – Roggebotsluis
Dag 12: Roggebotsluis – Oude zeug
Dag 13: Oude zeug – Stavoren
Dag 14: Stavoren – Medemblik – Makkum
Dag 15: Makkum – Zwolle(met de auto weer naar huis.) 

Comments   

 
0 #2 Eeks 2010-09-24 12:36
Quoting Eeks:
Trala

rtrtrt
Quote
 
 
0 #1 Eeks 2010-09-24 12:35
Trala
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh