Zomervakantie 2011 deel 2

Het laatste stukje van onze vakantie zit er op, we zijn weer veilig thuis. Wat zijn deze 3 weken voorbij gevlogen.  We hebben even tijd om ons tweede deel van de vakantie online te zetten.
Het was in het begin van de vakantie onzeker of Engeland haalbaar was, dit doordat het weer de afgelopen weken niet heel erg mee zat. Inmiddels kunnen we zeggen dat Engeland een feit is. De reis van Roompot Marina (Kamperland) naar Lowestoft (U.K.) was indrukwekkend met wat onverwachte gebeurtenissen die de overtocht een andere wending hebben gegeven.

 2011_08160066

 

 

 Het begon allemaal op Zondag 14 augustus. We zijn toen van Colijnsplaat naar de Roompot gevaren. Hier stonden Leo, Margreet en Aditya klaar om mee te gaan.

2011_08160062

We hebben 2 dagen genoten van het zonnetje en een zwak windje. De kleine stukjes varen bracht ons in de gelegenheid om Leo en Aditya voor te bereiden op de overtocht.

2011_08160096

2011_08160098 

Dinsdag ochtend is Margreet van boord gegaan en hebben wij koers gezet op Engeland met Lowestoft als eind bestemming. De reis ging zeer spoedig. Om half 7 zijn we de haven uitgevaren.

2011_08160105

2011_08160110

Er stond een lekker windje zo’n windkracht 4/5 af en toe wat windstoten tot 6. De zon was er ook gezellig bij, echt genieten.

Al snel begon de maag van Aditya wat tegen te sputteren. Gelukkig was hij ondanks af en toe de vissen voeren prima te pas en voelde zich goed genoeg om aan dek te blijven.

P8150028 

De reis ging erg snel, halverwege werd duidelijk dat we niet de volgende ochtend aan zouden komen maar nog de zelfde avond……hopelijk komen we niet in het donker aan. De aanloop naar de haven van Lowestoft is niet heel makkelijk en al zeker niet in het donker. We moeten langs een ondiepte waar de stroming zeer sterk kan zijn.

P8150031 

Inmiddels zitten we midden in de shipping line. Toch weer een spannend stukje, je bent echt een heel klein bootje tussen alle grote vrachtschepen. Gelukkig gaat alles goed. Het is tijd om te wisselen. Celina neemt het roer over van Leo zodat hij even kan rusten.

Leo gaat even naar binnen om wat te proberen te slapen. Helaas gaat het dan helemaal mis. Hij komt ten val waarbij hij met zijn  ribben op een houten schot terecht komt van de bank. Alwin vlucht naar binnen, hij treft zijn vader erg bleek en benauwd aan. Na wat kleine onderzoekjes lijkt er iets te zijn met zijn ribben. Gelukkig word de benauwdheid minder, maar hij kan niets meer doen. Op de bank de tocht uitliggen is de enige manier…… Later wordt hij ook nog zeeziek, geen pretje dus….

P8150037

Na zo’n 15uur op zee zijn we al in Engeland. We komen precies met zonsondergang aan! Wow, wat een kik. We hebben naar Engeland gevaren. Nog even toestemming vragen om de haven in te varen, gelukkig we mogen verder.

P8150040

De volgende dag maar eens op jacht naar een Full English breakfast. Na wat rondvraag blijkt er een leuk klein tentje te zitten aan de overkant van de straat. Daar gaan we dan! Het smaakt best oke……maar voor elke ochtend? 1 ding is in ieder geval zeker, je zit heel de dag prop vol!

P8160041

P8160043

Na het stadje een beetje te hebben bekeken toch maar even kijken hoe we morgen terug gaan. De toestand van Leo is nog niet veel verbeterd. Uiteindelijk besluiten we dat het beter is als Leo met de grote boot terug vaart naar Nederland. Helaas is dit niet in Lowestoft. Aditya brengt Leo met de trein naar Harwich. Hier zal vanavond nog een boot naar Nederland vertrekken. Deze komt donderdag ochtend aan.

Wij gaan dus met zijn drietjes terug. We besluiten donderdag rond 17.00uur te vertrekken. De wind is dan nog niet heel gunstig maar zal in de loop van de avond  van Noord-Oost naar Noord-West draaien.
Het eerste stuk gaat flink tekeer. Weer flink wat wind, windkrcht  5 tot 6 en helaas ook regen. Aditya heeft het prima naar zijn zin! Geen zeeziekte en met flink gelach vaart hij in de stromende regen richting Nederland.

P8150035 

De reis gaat moeiteloos voorbij, de wind draait precies zoals verwacht. De zon komt ons ’s ochtends verwelkomen. Het mag nog wel een paar dagen duren zo, maar helaas komen we weer wat vroeger aan als gepland, daardoor hebben we voor de Nederlandse kust stroom tegen. We besluiten daarom in Texel te stoppen en de volgende morgen verder te varen.

Opeens realiseren we dat de vakantie bijna ten einde is! We genieten daarom extra veel van de terug vaart naar Texel. Nog even genieten in alle rust voordat het echte leven weer begint.

In Makkum nog even de spulletjes opruimen en schoonmaken en dan op naar huis. Helaas moet de ANWB de auto even helpen starten, maar om 15.30uur rijden we  naar Lelystad om Aditya af te zetten.

Zondag nog even de hondjes ophalen in Zeeland en dan kan de werkweek weer beginnen. 3 weken vakantie zit er op. 3 weken genieten………………..op naar de volgende tocht.

Liefs de Crew

 2011_08160084

 

Comments   

 
+1 #5 Leo 2011-08-25 21:56
De 2 dagen zeilen in Zeeland en het eerste stuk op de Noordzee ( van 5-13u) waren geweldig. Dank daarvoor. Ook dank voor de liefdevolle zorgen waarmee jullie (en ook Aditya) mij omringenden.
Volgende keer zal ik me beter vasthouden!
Kneusie Leo
Quote
 
 
0 #4 Margreet 2011-08-25 08:06
Alwin en Celina wat zijn jullie een relaxed en gastvrij team. Hartelijk dank voor de 2 fijne dagen aan boord. De manier waarop jullie ons leerde omgaan met de boot en alles er om heen was ook van grote klasse. Goed gedoseerd en op een prettige manier. Top. Ga zo door.

Groetjes Margreet
Quote
 
 
0 #3 Lotte 2011-08-22 13:22
wat super leuk om jullie tweede deel 2 lezen volgens mij hebben jullie een top vakantie gehad.
Gaaf hoor dat jullie dit allemaal aan durven.

Groetjes Lotte ook van Patrick
Quote
 
 
0 #2 Gemma 2011-08-22 13:00
leuk om ook deel 2 te hebben gelezen ! op naar het volgende avondtuur !
groetjes gemma
Quote
 
 
0 #1 Sanne 2011-08-22 09:50
WAUW!!! wat een verhalen en wat tof dat het allemaal gelukt is. Jullie kunnen volgens mij terug kijken op een super reis. ben benieuwd wat jullie volgende avontuur wordt.

Groetjes, Sanne
(andré, feline en lenn)
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh